Meest gestreamde nummers op Spotify

Wat waren dit jaar de meest gestreamde nummers op Spotify?

De meest gestreamde artiest in Nederland op Spotify is een verrassing voor iedereen. Tot nu toe is het altijd nog een internationale artiest geweest die het meest werd gestreamd. Voor het eerst in 2016 is de uitslag anders. Broederliefde staat namelijk op de eerste plaats. Wereldwijd gekeken is Drake de artiest die het meest is gestreamd in 2016.  

Dat Broederliefde een goed jaar heeft gehad, was wel duidelijk. Maar dat zij in Nederland ook de meest gestreamde act zijn, was complete een verrassing. Zij zijn hiermee namelijk een aantal grote internationale beroemdheden voorbij gegaan. Maar Broederliefde is niet de enige Nederlandse artiest die vaak is beluisterd in Nederland. Lil'Kleine is namelijk ook in de top 5 terug te vinden. 

Zoals al eerder gezegd staat Drake op nummer 1 wanneer het gaat om de meest gestreamde artiest wereldwijd. Justin Bieber en Rihanna staan op de tweede en derde plek. De albums van deze artiesten zijn wereldwijd het meeste geluisterd met Views van Drake op de eerste plaats. Purpose van Jusin Bieber staat op de tweede plaats en ANTI van Rihanna staat op de derde plek. 

Drake heeft in 2016 een erg succesvol jaar gehad. Want naast de meest gestreamde artiest en meest gestreamde album kan hij ook nog zeggen dat hij het meest gestreamde nummer heeft. One Dance is in 2016 namelijk ongeveer 970 miljoen keer beluisterd. Op de tweede plaats is I Took a Pill in Ibiza van Mike Posner te vinden met ongeveer 710 miljoen streams. 

 

De top 5 van de meest gestreamde nummers wereldwijd: 

  1. One Dance – Drake
  2. I Took A Pill in Ibiza (Seeb Remix) – Mike Posner
  3. Don't Let Me Down (feat. Daya) – The Chainsmokers
  4. Work – Rihanna
  5. Cheap Thrills – Sia
Terug naar overzicht