Alles over bladmuziek

Bladmuziek is papier waar alle noten voor een muziekstuk op worden genoteerd. Op bladmuziek staan alleen de noten voor 1 instrument. Wanneer er dus meerdere instrumenten samen spelen, heeft ieder soort instrument andere bladmuziek. Het noteren en stukken leren van muziek is iets wat bijna alleen te zien is in West-Europa. In de andere culturen zorgen leraren ervoor dat de muziek wordt doorgegeven aan de leerlingen. Er worden dan muziek lessen gegeven waarbij er veel wordt geluisterd en geoefend totdat de leerling het goed heeft opgepakt. Hij of zij kan het dan weer leren aan de volgende generatie.  

Geschiedenis

De muzieknotatie is begonnen bij de Grieken. Zij hadden een toonladder bedacht die de hoogte van de toon weergaf. Toch miste er een paar aspecten die belangrijk zijn bij het maken van de muziek. Zo was het niet duidelijk hoe groot de afstand tussen twee tonen was en hoe lang een toon aangehouden moest worden. Na de Grieken, hebben verschillende andere volken geprobeerd om muziek zó te noteren zodat iedereen hetzelfde zou spelen. Uiteindelijk zijn de muzieksleutels uitgevonden. Deze gaven al veel meer inzicht in hoe een muziekstuk precies gespeeld moest worden. Maar toch bleef er iets ontbreken. Uiteindelijk in de 20e eeuw werd er veel geëxperimenteerd met verschillende muzieknoteringen. In deze tijd is dan ook het huidige notatiesysteem ontstaan. 

Bladmuziek kopen

Er zitten veel voordelen aan het kopen van bladmuziek. Je bent namelijk altijd verzekerd van een goede kwaliteit. Alle bladmuziek is gecontroleerd en komt van bekende bronnen af. Daarnaast is het handig om de bladmuziek op papier te hebben. Hierdoor kun je het overal makkelijk mee naartoe nemen en heb je nooit het probleem dat je er niet bij kan omdat het online staat.